Well Made Productions

Over de kunstenaar

Well Made Productions werd in 2015 opgericht door creatieve producenten Samora Bergtop (1978) en Ellen Tjon A Meeuw (1975). In de authentieke film- en theaterproducties van Well Made staan bi-culturele narratieven centraal. Ze kenmerken zich door een populaire aantrekkingskracht waarmee het publiek wordt geraakt op een manier die zowel vermakelijk als inhoudelijk en artistiek avontuurlijk is.

Well Made Productions zet in op representatie en erkenning en creëert meer diversiteit binnen het huidige culturele aanbod.

In 2017 won Well Made Productions de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Well Made Productions maakte onder andere: The Story over Travis, Beige, Yoniverse, Clybourne Park, Beneatha’s Place en A Raisin in the Sun. Het productiehuis maakt onderdeel uit van de International Associate Company of Young Vic in Londen.

adviescommisie

Het vertellen van nieuwe en ongehoorde verhalen vanuit een bi-cultureel perspectief, dat was de motivatie van Samora Bergtop en Ellen Tjon A Meeuw om Well Made Productions op te richten. Nu zo’n tien jaar onderweg levert dat uiterst actueel en urgent totaaltheater met muziek en video op, dat node gemist werd op de podia in Nederland en zodoende een belangrijke en betekenisvolle bijdrage levert aan de meerstemmigheid in het theaterveld. Het ambitieuze duo bevraagt de artistieke norm en schuwt het risico niet, toont lef en uithoudingsvermogen, en een spiegel voor het publiek. Met eigen verhalen en vertaald repertoire weet Well Made een nieuw publiek te verwelkomen in de schouwburgen.