Stichting Next Nature Network

Pioneers Challenge

Bezoek project website

De menselijke impact op onze planeet is enorm. Klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, verstedelijking – onze technologische ontwikkelingen wegen steeds zwaarder op onze natuurlijke omgeving. Hoe gaan we hier als samenleving mee om? Hoe vinden we balans tussen technologie en natuur? En hoe kunnen individuen hierin hun weg vinden? Hoe worden we betere ‘bemanningsleden’ van ons ruimteschip genaamd Aarde?

Next Nature onderzoekt de toekomst van onze natuur. Door middel van prikkelende projecten, exposities, evenementen, educatie en publicaties wordt de impact van technologie op ons leven en de planeet onderzocht. Startpunt is een beeld van de aarde als een ruimteschip met eindige voorraden, waarop de mensheid als een harmonieuze bemanning moet samenwerken voor een leefbare toekomst. Met de Pioneers Challenge worden 18 creatieve visionairs uitgedaagd om nieuwe projecten te realiseren die ons helpen een betere bemanning te worden voor Ruimteschip Aarde. Deze visionairen, die anders misschien nooit zouden samenwerken, bundelen hun krachten voor een gezamenlijke missie.

Met een bijdrage aan de Pioneers Challenge denkt het Gieskes-Strijbis Fonds een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een toekomst waarin technologische innovatie en de biologische wereld elkaar positief versterken. De projecten gerealiseerd door de creatieve visionairs brengen nieuwe inzichten, verhogen het natuurbewustzijn, en versterken het vertrouwen in een gedeelde toekomst.

Fotografie portretfoto: Henri Verhoef

Pioneers Challenge
Projecteigenaar
Koen van Mensvoort
Organisatie
Stichting Next Nature Network
Looptijd
2023
-
2026
Totale donatie
300.000

GERELATEERDE PROJECTEN