Stichting Next Nature Network

Pioneers challenge

Bezoek project website

De menselijke impact op onze planeet is nauwelijks te onderschatten. Klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, verstedelijking - De technosfeer weegt al meer dan de biosfeer. Hoe gaan we hier als mensheid mee om? Hoe brengen we biologie en technologie in balans? Hoe vind je hierin als persoon je weg? Hoe worden wij betere bemanning voor ruimteschip aarde?

Next Nature verkent de natuur van de toekomst. Via prikkelende projecten, exposities, evenementen, educatie en publicaties, wordt de impact van technologie op ons leven en de planeet onderzocht. Startpunt is een beeld van de aarde als een ruimteschip met eindige voorraden, waarop we als een harmonieuze bemanning moeten samenwerken voor een leefbare toekomst. Via de Pioneers Challenge worden 18 creatieve visionairs uitgenodigd een nieuw project te realiseren dat ons een betere bemanning voor Ruimteschip Aarde maakt. Visionaire geesten, die elkaar anders niet zouden ontmoeten, worden verenigd rondom een urgente gezamenlijke missie.

Met een bijdrage aan de Pioneers Challenge denkt het GSF een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een toekomst waarin technologische innovatie en de biologische wereld elkaar positief versterken. De door creatieve visionairs gerealiseerde projecten brengen nieuwe inzichten, verhoogd natuurbewustzijn én vertrouwen in een gezamenlijke toekomst.

Fotografie portretfoto: Henri Verhoef

Pioneers challenge
Projecteigenaar
Koen van Mensvoort
Organisatie
Stichting Next Nature Network
Looptijd
2023
-
2026
Totale donatie
300.000