Nederlands Film Festival

REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships

Bezoek project website

Binnen de Digitale Cultuursector worden nieuwe tools, die behoren tot de gereedschapskist van kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers en de verhalen die hieruit voortkomen, verkend. In de ontwikkelingsketen van dit rijke en inspirerende landschap staan twee momenten onder druk: Ten eerste ontbreekt het aan ruimte voor onderzoek en ten tweede is vertoning en distributie van gerealiseerde werken door hoge kosten en de benodigde specialistische kennis complex.

Het programma van het Nederlands Film Festival genaamd REVEAL geeft ruimte aan deze beide kanten van het veld in de vorm van een R&D Fellowships programma voor mid-career makers en de tentoonstelling Storyspace. In de fellowships krijgen multidisciplinaire teams een jaar de tijd om fundamenteel onderzoek te doen en te experimenteren met nieuwe technologieën en ideeën. Storyspace is het landelijk podium waar de beste werken uit de wereld van Digitale Cultuur te beleven zijn en de makers hun publiek kunnen ontmoeten.

De bijdrage van het Gieskes-Strijbis Fonds stelt het Nederlands Film Festival in staat om Storyspace de komende jaren uit te bouwen en te versterken, en maakt dat ze een geheel nieuw onderdeel kunnen toevoegen aan hun programma met de R&D Fellowships. Door het ondersteunen van REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships draagt het Gieskes-Strijbis Fonds bij aan versterking van, en innovatie binnen, de digitale cultuursector.

REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships
Projecteigenaar
Paulien Dresscher
Organisatie
Nederlands Film Festival
Looptijd
2023
-
2026
Totale donatie
450.000