Nederlands Film Festival

REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships

Bezoek project website

Binnen de Digitale Cultuursector worden nieuwe tools die behoren tot de gereedschapskist van kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers, samen met de verhalen die hieruit voortkomen, grondig onderzocht. Twee cruciale momenten in de ontwikkelingsketen van dit rijke landschap staan echter onder druk: ten eerste ontbreekt het aan ruimte voor onderzoek, en ten tweede is de vertoning en distributie van gerealiseerde werken complex en kostbaar vanwege hoge kosten en de benodigde specialistische kennis.

Het programma van het Nederlands Film Festival, genaamd REVEAL, biedt ruimte aan beide aspecten van het vak via een R&D Fellowships programma voor mid-career makers en de tentoonstelling Storyspace. In de fellowships krijgen multidisciplinaire teams een jaar de tijd om fundamenteel onderzoek te doen en te experimenteren met nieuwe technologieën en ideeën. Storyspace fungeert als een landelijk podium waar de beste werken uit de wereld van Digitale Cultuur worden gepresenteerd, en waar makers hun publiek kunnen ontmoeten.

Dankzij de bijdrage van het Gieskes-Strijbis Fonds is het Nederlands Film Festival in staat om Storyspace de komende jaren uit te breiden, versterken, en tevens een geheel nieuw onderdeel aan hun programma toe te voegen met de R&D Fellowships. Door het ondersteunen van REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships draagt het Gieskes-Strijbis Fonds bij aan versterking van en innovatie binnen de digitale cultuursector.

REVEAL: Storyspace en de NFF R&D Fellowships
Projecteigenaar
Paulien Dresscher
Organisatie
Nederlands Film Festival
Looptijd
2023
-
2026
Totale donatie
450.000

GERELATEERDE PROJECTEN