In het veranderende landschap van de kunsten zijn musea op zoek naar dynamiek, terwijl theater- en dansmakers verlangen naar locaties waar ze hun werk duurzamer kunnen presenteren. Door de kloof tussen deze disciplines vinden de twee werelden elkaar moeilijk, en vindt er zelden kruisbestuiving plaats. Om deze reden heeft kunsthuis Marres in Maastricht het performance festival ROOMS ontwikkeld.

ROOMS biedt gedurende het jaar op verschillende avonden een podium aan een mix van jonge en ervaren makers die buiten de traditionele disciplines vallen en de kunstsector letterlijk in beweging brengen. Daarnaast krijgen jaarlijks zes makers de kans om nieuw werk te creëren en te presenteren tijdens het tweedaagse festival ROOMS. Naast het faciliteren en tonen van nieuw werk, stimuleert ROOMS een netwerk van eigenzinnige makers, curatoren en programmeurs, en fungeert het als springplank voor makers die na ROOMS nieuwe speel- en toonplekken vinden.

Dankzij de steun van het Gieskes-Strijbis Fonds is Marres in staat om een nieuw performance festival op te zetten en uit te breiden, waarbij in totaal 18 makers de mogelijkheid krijgen om nieuw werk te creëren en te presenteren. Niet alleen bij Marres, maar daarna naar verwachting ook op andere locaties in binnen- en buitenland.

Rooms
Projecteigenaar
Valentijn Bijvanck
Organisatie
Marres
Looptijd
2024
-
2026
Totale donatie
134.000

GERELATEERDE PROJECTEN