True Price Foundation

True Price Standaard & Partnership

Bezoek project website

Bij al het voedsel dat we produceren, kopen en consumeren ontstaat milieu- en sociale schade. Hierdoor blijven grote vraagstukken als de mondiale klimaat- en biodiversiteitscrisis, armoede en ongelijkheid onopgelost. Kernoorzaak hiervan is dat we niet de true price, of echte prijs, betalen. De echte prijs is de winkelprijs inclusief de onbetaalde sociale en milieukosten. Die wentelen we op dit moment af op mens, leefomgeving en maatschappij.

True Price Foundation (TPF) richt zich op het pre-competitief ontwikkelen en onderhouden van een standaard, wereldwijd partnerschap en een gemeenschap, om echte prijzen voor voedsel te realiseren. In dit project wil de TPF voortbouwen op de fundering die er ligt door echte prijzen in Nederland, Europa en mondiaal te institutionaliseren. Want alleen met een brede coalitie die zich inzet om True Price Standaard te verwerken in beleid, kan het voedselsysteem echt duurzaam worden.

Met de bijdrage van het Fonds kan TPF deze Standaard ontwikkelen zodat een boer of producent zelf de echte prijs kan berekenen en een meerprijs kan vragen. Door het starten van een Global Partnership kan er een gemeenschap van gebruikers ontstaan. Door het open source beschikbaar stellen van de standaard zal TPF bijdragen aan het opschalen van de toepassing van True Price in de praktijk.

True Price Standaard & Partnership
Projecteigenaar
Zoë Boven
Organisatie
True Price Foundation
Looptijd
2023
-
2025
Totale donatie
350.000

GERELATEERDE PROJECTEN