Bright Richards

Over de kunstenaar

Een nieuwkomer in Nederland was hij in 1991 toen hij als vluchteling uit Liberia het land binnenkwam. Ondertussen is hij een bekende Nederlander die zijn veelzijdige talenten maximaal inzet om ontwikkeling van (jonge) mensen en interculturele relaties in de samenleving te bevorderen.

Bright Richards is schrijver, theatermaker/regisseur en trainer. In 2004 richtte hij New Dutch Connections op om de stem van niet-Westerse kunstenaars een podium te bieden. In zijn bekroonde theaterstuk As I Left My Father’s House vertelt Richards zijn waargebeurde vluchtverhaal. In zijn nieuwste productie The Bright Side of Life wil hij de kracht van vluchtelingen laten zien. De productie is in ontwikkeling en gaat in het voorjaar 2018 in première.

Met de ToekomstAcademie van New Dutch Connections biedt Richards aan jongere asielzoekers ruimte en coaching om hun artistieke talenten te ontwikkelen. De adviescommissie vindt Richards een fantasievolle eigenzinnige theatermaker die met een geheel eigen vertelvorm het publiek weet te ontroeren. Hij creëert een open dialoog met zijn deelnemers en publiek en bouwt bruggen tussen mensen die elkaar nog niet kennen.

adviescommisie