Lizzy Timmers

Over de kunstenaar

Lizzy Timmers studeerde in 2003 als eerste en enige van haar lichting af in de destijds nieuwe richting performance aan de Toneelacademie van Maastricht.

Na haar opleiding heeft ze zich ontwikkeld als actrice en regisseur bij De Veenfabriek (Arianna), het Onafhankelijk Toneel (Vrede en Oorlog), Productiehuis Rotterdam (Kaap Kat, Calypso) en Laura van Dolron (Walden Revisited, Mogelijkheden).

Sinds een jaar heeft ze haar eigen gezelschap opgericht, De Lizzy Timmers Groep, waarmee ze energiek muziektheater maakt. Ze werkt in dit gezelschap met een wisselend ensemble van muzikanten en performers rondom thema’s als diversiteit, grootstedelijkheid en identiteit. Ze wil zich buigen over onze samenleving waarin mensen steeds meer in hun eigen bubbels lijken te leven. Hoe krijgen we die bubbels verbonden, vraagt ze zich af?

De adviescommissie vindt het interessant hoe Lizzy Timmers op geheel autonome en unieke manier haar weg in de sector vindt. Ze lijkt vooral te kiezen voor interessante en uiteenlopende samenwerkingen waarbij het experiment voorop staat, dan dat ze heel bewust bezig is met het neerzetten van het merk Lizzy Timmers. Daardoor is haar werk moeilijk te vangen in een genre. Haar kracht ligt juist in de verbinding en mix van stijlen en mensen.


adviescommisie