Orkater

De Nieuwkomers

Bezoek project website

De Nieuwkomers is een project van muziektheatergezelschap Orkater waarbij jonge, ambitieuze theatermakers de vrijheid krijgen om de muziek-theatervoorstelling te maken die zij voor ogen hebben. Medewerkers van Orkater ondersteunen de jonge theatermakers daarbij artistiek en zakelijk. Doel is om de Nieuwkomers op weg te helpen naar een eigen plek binnen het theaterlandschap.

In 2016 ging Rumspringa van schrijvers/performers Iona&Rineke en de band Shaking Godspeed in première op Oerol. Om Goldmund, de theatergroep van twee Nieuwkomers, verder op weg te helpen, coproduceerde Orkater hun tweede voorstelling, Metaman. Deze toerde in het najaar van 2016 met succes door Nederland. Sir Duke, de nieuwste Nieuwkomers, werkten in een vooronderzoek hun plannen voor Oerol 2017 verder uit.

Zoutmus ging met Half krab, half winegum wegens succes in reprise op de Parade. Lars Doberman werd met De Familie Manson geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival én ontving een nominatie voor de BNG Bank nieuwe theatermaker prijs.

De Nieuwkomers
Projecteigenaar
Nicolien Luttels
Organisatie
Orkater
Looptijd
2011
-
2017
Totale donatie
630.000