Theaterfestival Boulevard

Human Specific Approach

Bezoek project website

Vanwege de huidige pandemie en die gevolgen die dit met zich meebrengt neemt Theaterfestival Boulevard het voortouw om verbondenheid binnen de sector een nieuwe impuls te geven. Boulevard wil zwaar inzetten op het verbeteren en intensiveren van de relatie tussen maker, publiek, omgeving én instelling om zo te komen tot nieuwe artistieke output.

De methode die Boulevard (verder) wil gaan ontwikkelen en delen heet de Human Specific Approach (HSA). Deze nieuwe (productie)methode maakt dat maker/gezelschap en gemeenschap (het publiek en omgeving) samen optrekken om te komen tot een voorstelling. Hierbij is er geen sprake van hiërarchie en ook de prestatiedruk neemt sterk af.

Met steun van het Gieskes-Strijbis fonds zullen viertal makers de kans krijgen om een voorstelling te ontwikkelen op basis van de HSA-methode. De opgedane kennis wordt verspreid aan de hand van regionale, nationale en internationale ‘sharing labs’. Het Gieskes-Strijbis Fonds maakt het mogelijk om jaarlijks een zevental ‘sharing labs’ uit te voeren om zo de opgedane ervaring en kennis te delen binnen de sector.

Fotograaf projectfoto: JeanPhilipse
Fotograaf profielfoto: Karin Jonkers

Human Specific Approach
Projecteigenaar
Job Rietvelt
Organisatie
Theaterfestival Boulevard
Looptijd
2021
-
2024
Totale donatie
225.000