Stichting Leerorkest

Landelijke instrumentendepot

Bezoek project website

Stichting Instrumentendepot Leerorkest wil muziekonderwijsinitiatieven op scholen of in de wijk via een uitleenservice van muziekinstrumenten voorzien, zodat zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans krijgen om te ontdekken hoe fantastisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken.

Het jaar 2016 stond vooral in het teken van verdere uitbreiding van het Instrumentendepot Leerorkest van regio Amsterdam naar landelijk opererend. In 2016 werden instrumenten geleverd aan 31 initiatieven in Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Noord-Holland. Ook werden instrumenten geleverd aan de Leerorkesten op de basisscholen in Amsterdam. Het Instrumentendepot Leerorkest stond het afgelopen jaar in de belangstelling vanwege het tienjarig bestaan van het Leerorkest. Deze mijlpaal werd onder andere gevierd met een lustrumconcert waaraan meer dan duizend kinderen deelnamen. Ook Koningin Máxima was erbij. Verder kreeg het Instrumentendepot meer landelijke bekendheid dankzij de inzamelactie ‘Klassiek Geeft’ van NPO Radio 4, die geopend werd door de koningin.

Eind 2016 had het Instrumentendepot bijna 6.800 muziekinstrumenten in beheer.

Het Instrumentendepot heeft zich sinds de start in snel tempo ontwikkeld, maar er zijn veel meer kinderen in Nederland voor wie we deelname in een ‘Leerorkest’ mogelijk willen maken door muziekinstrumenten beschikbaar te stellen. Groeien blijft dan ook de inzet voor de komende jaren: meer instrumenten inzamelen of aanschaffen met giften en zo nog meer kinderen in aanraking brengen met het plezier en de magie van het maken van muziek.

Landelijke instrumentendepot
Projecteigenaar
Marco da Souza
Organisatie
Stichting Leerorkest
Looptijd
2014
-
2019
Totale donatie
170.000