Jeugdcultuurfonds

Lessen op kunst en cultuurgebied voor alle kinderen

Bezoek project website

In 2015 leefden in Nederland volgens het CBS ruim 423.000 kinderen en jongeren in armoede. Dat betekent dat deze kinderen veel dingen niet kunnen doen die voor andere kinderen vanzelfsprekend zijn. Het ontwikkelen van creativiteit en het ontdekken van passies is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen en vergroot de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving.

Het Jeugdcultuurfonds geeft kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is de mogelijkheid toch lessen te volgen in muziek, dans, toneel of beeldende kunst. Voor die kinderen betaalt het Jeugdcultuurfonds het lesgeld en/of benodigde attributen tot een maximum van € 450 per cursusjaar.

Het Jeugdcultuurfonds groeit gestaag door. In 2016 heeft het ervoor gezorgd  dat 7620 kinderen konden dansen, muziek maken, toneelspelen of schilderen. In 2015 waren dat nog 6308 kinderen. Inmiddels is het Jeugdcultuurfonds in iedere provincie, maar nog niet in iedere gemeente te vinden. Er hebben zich in het afgelopen jaar 24 nieuwe gemeenten bij het Jeugdcultuurfonds aangesloten, waardoor ze aan het einde van 2016 in totaal uitkomen op 148 aangesloten gemeenten.

Lessen op kunst en cultuurgebied voor alle kinderen
Projecteigenaar
Bertien Minco
Organisatie
Jeugdcultuurfonds
Looptijd
2012
-
2018
Totale donatie
600.000