Radius CCA

Radius

Bezoek project website

RADIUS in Delft is een gloednieuw centrum voor hedendaagse beeldende kunst dat een brug slaat tussen kunst, wetenschap en klimaat. In het voormalig pomphuis en ondergronds waterreservoir behorend bij de Delftse watertoren komt per januari 2022 vijfhonderd vierkante meter aan beschikbare ondergrondse tentoonstellingsruimte vrij.

RADIUS ziet voor zichzelf een rol weggelegd om (de taal van de) kunst en wetenschap in te zetten als specialisten in verandering. Specifiek wil RADIUS de noodzaak van systeemverandering in het licht van de huidige klimaatcrisis voor een breed publiek behapbaar maken. Bij RADIUS wordt aan de hand van verbeeldingskracht en een aansprekend programma een belangwekkende en kritische reflectie geboden van de huidige samenleving en de gedeelde leefwereld.

Het is voor een nieuwe instelling niet eenvoudig om een plek te vinden in de bestaande (vierjarige) kunstensubsidiestructuur. Het Gieskes-Strijbis Fonds ondersteunt daarom RADIUS in de periode vanaf de start tot eind 2024 om in deze periode aan te tonen een duurzaam levensvatbare instelling te zijn. Specifiek wordt er bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van het tentoonstellingsprogramma en onderzoek naar het gebruik van de unieke ondergrondse tentoonstellingsruimte. Daarnaast wordt een deel van de organisatiekosten van de stichting in de opstartende fase gedekt.

Copyright foto: Amy van Leiden

Radius
Projecteigenaar
Niekolaas Johannes Lekkerkerk
Organisatie
Radius CCA
Looptijd
2022
-
2024
Totale donatie
270.000

GERELATEERDE PROJECTEN