EYE Filmmuseum

Traineeships Filmrestauratie en Filmcollectie

Bezoek project website

EYE Filmmuseum behoudt, beheert, restaureert en presenteert het cinematografisch erfgoed van Nederland. Tussen 2014 en 2017 heeft het Gieskes-Strijbis Fonds een driejarig stage- en opleidingstraject voor jonge restauratoren ondersteund. In navolging daarop, start in 2021 een traineeprogramma voor startende filmrestoratoren en collectiebeheerders.

In dit programma krijgen in drie jaar tijd zes jonge erfgoedprofessionals de kans om zich praktisch te verdiepen in hun eigen vakgebied binnen film. Deze traineeprogramma’s vervullen een essentiële brugfunctie tussen een (theoretische) academische opleiding op het gebied van filmcollecties en de (hands-on) filmrestauratiepraktijk. Het heeft als doel praktische kennis te borgen binnen het vak van filmrestauratie en filmcollectiebehoud en -beheer, zodat deze na afloop van het traject kunnen doorstromen naar een overeenkomstige functie in een audiovisueel archief. Eye traint hierbij dus niet alleen mensen voor zichzelf op, maar ook voor andere filmerfgoedinstellingen in de wereld.

Voor het Gieskes-Strijbis Fonds is dit traineeshipprogramma Filmrestauratie en Filmcollectie alleen een logisch vervolg op het eerdere stagetraject, maar ook een uitstekende invulling van de focus op het ambacht binnen Kunst & Cultuur.

Traineeships Filmrestauratie en Filmcollectie
Projecteigenaar
Giovanna Fossati
Organisatie
EYE Filmmuseum
Looptijd
2021
-
2024
Totale donatie
210.000

GERELATEERDE PROJECTEN