Nederlandse Bach Vereniging

Young Bach Fellowship (All of Bach)

Bezoek project website

Het valt voor jonge musici niet mee om voet aan de grond krijgen in de oude-muziekwereld. Vandaar dat de Bachvereniging twee jaar geleden het Young Bach Fellowship opzette, een coaching programma om afgestudeerde musici te begeleiden op weg naar een gezonde beroepspraktijk. Na twee jaar is het jong-talentprogramma van de Bachvereniging de kinderziektes ontgroeid en maakt het steeds meer een organisch onderdeel uit van de Bachvereniging. Dankzij het samen met het Gieskes-Strijbis Fonds ontwikkelde Young Bach Fellowship, heeft de Bachvereniging serieus werk gemaakt van de verjonging van haar gelederen. Jonge talentvolle musici kregen structurele speelkansen en werden begeleid door de vaste zangers en spelers. Het ensemble is de voorbije jaren zichtbaar (en hoorbaar) verjongd.

In 2016 vonden in Nederland en België vijf succesvolle concerten van Stabat Mater plaats, een programma dat voor de helft bezet werd met jong talent en dat speciaal voor het Young Bach Fellowship ontworpen was. In 2016 vonden ook audities plaats voor de ‘jonge’ Johannes-Passion, een project waarin zeventien jonge zangers zowel de aria’s als de ensembles voor hun rekening zullen nemen. Ook in het orkest zullen naast onze vaste aanvoerders alleen maar jonge musici zitten. Ruim voorafgaand aan het project organiseren we in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een tweedaagse masterclass met een aantal internationaal prominente Bach-zangers, waaronder Peter Kooij.

De Bachvereniging heeft het vaste voornemen om het Fellowship te continueren en daarmee bij te dragen aan haar eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de sector.

Young Bach Fellowship (All of Bach)
Projecteigenaar
Jan van den Bossche
Organisatie
Nederlandse Bach Vereniging
Looptijd
2013
-
2017
Totale donatie
450.000