Carista Eendragt

Over de kunstenaar

Carista Eendragt is DJ, Producer, music curator en label owner. Met haar eerste mixtape The lost files of 2011 won autodidact Carista Eendragt de prijs voor de beste mixtape van 2012 in het Rotterdamse BIRD. Tot die tijd oefende ze wel met draaien, maar had ze nog allerlei verschillende bijbanen.

Na haar doorbraak, en haar beslissing helemaal voor haar eigen muziek-carrière te kiezen, werd ze al snel een veelgevraagd DJ. Ze draaide in De School, Shelter, in Panorama Bar of op DGTL, en timmert internationaal stevig aan de weg. Zo had ze gigs in India, Spanje, Schotland, Australië, Finland en Marokko. Ze had een eigen show voor Red Light Radio en draait voor de NTS, een prominent radiostation in Londen, waar ze regelmatig andere Nederlandse DJ’s te gast uitnodigt. Ze heeft een residentie bij BBC Radio 1 en haar Essential Mix werd daar genomineerd voor mix van het jaar 2020. Haar muzikale insteek is eclectisch: jazzy soul, house, bass heavy sounds, disco en boogie: Carista smeedt het aaneen in zeer dansbare sets.

adviescommisie

Carista is een selfmade DJ, een rising star in de dj-wereld, haar bescheidenheid en veelzijdigheid maken haar bijzonder. Carista heeft een eigen platform opgezet: United Identities. Hiermee organiseert ze feesten, brengt ze platen uit en brengt mensen bij elkaar onder het motto: be the change you want to see in the world. Het album ‘Modern Intimacy’, dat uitkwam op dit label, was een game changer. Sindsdien biedt Carista steeds meer DJ’s en producers een platform voor ontwikkeling en experimenten en deelt haar kennis en netwerk in de scene voornamelijk met andere vrouwen van kleur. Ze is een rolmodel in een mannenwereld en een creatieve frontrunner met grote verbindende kwaliteiten.