nieuws

Nominaties Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020 bekend

De nominaties voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020 zijn bekend: spoken word artiest Babs Gons, theatermaker Tjon Rockon, multi-instrumentalist, componist en producer BINKBEATS, choreograaf Katja Heitmann en theatermaker Naomi Velissariou komen in aanmerking voor deze prijs. De Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Met het prijzengeld van € 60.000 per winnaar is het de grootste podiumprijs van het land. De winnaars mogen het bedrag naar eigen inzicht aanwenden ten behoeve van hun artistieke ontwikkeling. Op 7 september 2020 wordt de prijs uitgereikt aan de twee winnaars.

De vijf genomineerden voor de Podiumprijs 2020 laten zien hoe rijkgeschakeerd, beweeglijk en relevant de podiumkunsten in Nederland op dit moment zijn. Deze kandidaten durven met bezieling tegen de stroom in te denken en te werken. Ze hebben al een indrukwekkende staat van dienst, maar weten binnen hun eigenzinnige oeuvre telkens nieuwe richtingen uit te slaan.

De adviescommissie voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020 bestaat uit: Tobias Kokkelmans (dramaturg/curator en voorzitter adviescommissie), Colin Benders (muzikant en componist onder de naam Kyteman), Viktorien van Hulst (directeur Theaterfestival Boulevard), Rainer Hofmann (artistiek directeur SPRING) en Aruna Vermeulen (directeur HipHopHuis)