Enviu, Stichting Natuur & Milieu en Recycle Netwerk Benelux

Mission Reuse

Bezoek project website

Het wegwerpen van producten en verpakkingen na een korte gebruiksduur zit diep verankerd in onze economie en maatschappij. Deze wegwerpcultuur leidt tot een enorme afvalberg, het verlies van waardevolle grondstoffen, zwerfafval en natuurlijk de plastic soep.  Oplossingen om deze negatieve impact te verkleinen, zetten voornamelijk in op verbranding, recycling of het vervangen van wegwerpplastics met wegwerpproducten van andere materialen. Deze oplossingen zijn echter geen route naar een echte circulaire economie, waarin materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk (her)gebruikt worden.

Mission Reuse wil dat hergebruik van producten en verpakkingen de nieuwe standaard wordt.  Mission Reuse en het Reuse Living Lab Utrecht jagen de transitie van wegwerp naar hergebruik aan. De droom van Reuse Revolution is dat herbruikbare oplossingen zichtbaar, toegankelijk en betaalbaar zijn voor consumenten en bedrijven. Het programma wil een systeemverandering te realiseren naar een significant meer circulaire economie, waarin hergebruik-oplossingen een aanzienlijk deel (>20%) van de kortcyclische consumptiestromen in de economie faciliteren.

In 2023 kende het Gieskes-Strijbis Fonds een extra bijdrage toe aan het project dat van 2020-2023 liep met als doel de transitie naar nieuwe financiers mogelijk te maken.

Mission Reuse
Projecteigenaar
Dieuwertje Nelissen
Organisatie
Enviu, Stichting Natuur & Milieu en Recycle Netwerk Benelux
Looptijd
2022
-
2023
Totale donatie
93.000

GERELATEERDE PROJECTEN