Amnesty International

A Matter of Act: hoofdprogramma Movies that Matter festival

Bezoek project website

A Matter of Act is het hoofdprogramma van Amnesty International op het Movies that Matter Festival in Den Haag.  A Matter of Act behelst tien recente documentaires over het leven en werk van mensenrechtenverdedigers. De films geven een indringend beeld van hun dappere strijd tegen onrecht en onderdrukking. De activisten zijn eregast op het festival, evenals de regisseurs. Ze zijn voor zover mogelijk aanwezig bij de vertoning van de films waarin zij geportretteerd worden en nemen deel aan nagesprekken, debatten en talkshows.

Voor de activisten is er tijdens het festival een uitgebreid persoonlijk supportprogramma waarin zij in contact gebracht worden met voor hen relevante personen en organisaties. Daarnaast vinden diverse gezamenlijke bijeenkomsten en bezoeken plaats. In de maanden na het festival zet Movies that Matter zich in om de films vertoond te krijgen in landen van herkomst van de activisten en op internationale filmfestivals. Deze outreach is van groot belang voor de zaak van de mensenrechtenverdedigers en het aanwakkeren van de dialoog over de thema’s in de films.

Tijdens de feestelijke A Matter of ACT Night 2016 werd Hooligan Sparrow vertoond; een moedige film van regisseur Nanfu Wang over de Chinese activiste Ye Haiyan. De film ontving zowel de A Matter of ACT Human Rights Award als de prijs voor beste documentaire.

A Matter of Act: hoofdprogramma Movies that Matter festival
Projecteigenaar
Ali Remmelts
Organisatie
Amnesty International
Looptijd
2013
-
2016
Totale donatie
400.000

GERELATEERDE PROJECTEN