Stichting Investico

Vrienden van Investico

Bezoek project website

Investico is – naast de verkoop van journalistiek onderzoek – sterk afhankelijk van bijdragen door externe financiers, zoals fondsen. Investico heeft al langer de wens om minder afhankelijk te zijn van fondsen in hun journalistieke werkzaamheden.

Het project “Vrienden van Investico”, geeft invulling aan de behoefte van Investico om op een duurzame manier hun diepgravende journalistiek te financieren. Daarom zal er vanaf 2023 worden geïnvesteerd in een nieuwe website, die de redactie niet alleen in staat stelt onderzoeken beter te presenteren, maar bovendien specifiek op werving wordt toegesneden. Daarnaast zal een marketing automation tool worden opgezet gericht op werving. Hierin worden de missie en onderzoeksjournalistieke successen van Investico benadrukt.

De bijdrage van het Gieskes-Strijbis fonds stelt stichting Investico in staat om een donateursprogramma op te zetten en te implementeren, en stelt ze daarmee in staat  om een groter aandeel eigen structurele financiering toe te voegen aan de financieringsmix. Hiermee wordt de financiering van Investico niet alleen stabieler maar zal het naar verwachting ook leiden tot hogere inkomsten. Daarnaast wordt hiermee de afhankelijkheid van fondsen verkleind. De opbrengsten die voortvloeien uit dit model worden ingezet om nieuwe onderzoeksjournalistieke projecten te ondersteunen.

Credits redactiefoto:  Simon Lenskens
Credits profielfoto: Roos Trommelen

Vrienden van Investico
Projecteigenaar
Thomas Muntz
Organisatie
Stichting Investico
Looptijd
2023
-
2023
Totale donatie
150.000

GERELATEERDE PROJECTEN