Connor Schumacher

Over de kunstenaar

Connor Schumacher (1987) is danskunstenaar en artistiek leider van de stichting ARK, waarmee hij raves, movement classes en voorstellingen produceert.

Zijn doel is om mensen in beweging te brengen, zowel fysiek als mentaal. Hij studeerde dans aan het Purchase Conservatory in New York, waarna hij zich sinds 2021 als onafhankelijk danskunstenaar heeft ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers Rotterdam. Met Funny Soft Happy & The Opposite (2019) zette hij Nederlandse theaters op z’n kop in de afgelopen drie jaar. Ook maakte hij de voorstellingen Threesome (2019), The Fool (2018), OK Future (2017) en Boy of Boy (2012). Als choreograaf nam hij deel aan verschillende Europese onderzoeksprojecten waaronder Dancing Museums en Empowering Dance. In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Pilot PC (2020) was de eerste productie van ARK.

Toelichting Adviescommissie:
"Het is Connors diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen. In zijn werk wil hij het publiek op een nieuwe manier naar de wereld laten kijken. De commissie nomineert hem vanwege zijn unieke zoektocht naar een nieuwe vorm van interactie met het publiek, en de ontwikkeling van soft skills. Hij is in staat mensen met zeer uiteenlopende identiteiten zich welkom te laten voelen. Hij noemt zijn werk ‘a social choreographic dance practise’ en niets kan waarschijnlijk een betere omschrijving zijn van het bruggenbouwen tussen stijlen, generaties en werelden van Connor Schumacher.”

adviescommisie